Hoofdinhoud

  1. Home
  2. About us

ONS VERHAAL

Het Maison Valentino werd in 1960 opgericht door Valentino Garavani en Giancarlo Giammetti. Valentino is een hoofdrolspeler in de internationale mode en heeft van 2008 tot 2016 een impactvolle creatieve evolutie doorgemaakt.

Het Maison Valentino speelt een belangrijke rol in de luxedivisie door traditie en innovatie, een noodzakelijke combinatie voor een creatieve industrie die het gevoel voor schoonheid genereert.

De mode van Valentino wordt getoond in de Haute Couture- en Prêt-à-Porter-lijnen voor vrouwen en mannen, en in de accessoirelijnen van Valentino Garavani, waaronder schoenen, tassen, kleine lederwaren, brillen, sjaals, stropdassen en geuren. Een esthetisch universum dat aanwezig is in meer dan 100 landen via 175 eigen Valentino-boutiques en meer dan 1500 verkooppunten.

Een esthetische, eigentijdse visie en excellentie in de uitvoering zijn de richtlijnen van het industriële proces en het ambachtelijke handwerk dat volledig wordt geproduceerd in het historische Atelier van Piazza Mignanelli in Rome, waar onlangs de gespecialiseerde 'Bottega Couture'-modeschool is geopend.
Vandaag opent er een nieuwe deur naar deze wereld van creatieve non-conformiteit. Valentino Beauty onthult schoonheid als een open speeltuin waar nieuwe dromen tot leven komen. Een uitnodiging tot individuele expressie van diversiteit en persoonlijkheid door een speeltuin van impactvolle kleuren, tinten en tonen te openen waar iedereen mee kan spelen. Om dit inclusieve bericht over te brengen, kiest Valentino Beauty ambassadeurs Florence Pugh en Adut Akech, die spreken over de kracht van het gebruik van hun individuele platform voor een doel.
Door de drie codes van het merk Color, Cool en Couture breekt Valentino Beauty met stereotypen en traditie, en biedt het een nieuwe visie van schoonheid waarin iedereen zijn eigen individualiteit kan vieren. Voor elk moment een bui, voor elke bui een kleur, Valentino Beauty ontwerpt een lipcollectie als begerenswaardige voorwerpen in ontwikkeling, die nagevuld kan worden om duurzame schoonheid te stimuleren. Met dezelfde insteek worden Valentino Beauty geschenken verpakt in prachtige totebags, omdat schoonheid ook duurzaam kan zijn.

Orientatiebericht
Draai uw apparaat voor de beste ervaring